De Vlashoek | Nieuwsbrief 9
2100
post-template-default,single,single-post,postid-2100,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nieuwsbrief 9

Social Media en Gamen

Op woensdag 20 juni 2018 verzorgt Café GEZIeN Hoeksche Waard in het Dorpshart, van der Straatenplein 2, 3271SH Mijnsheerenland voor alle ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden een onderhoudende en interactieve avond over Social Media en gamen.

Café GEZIeN is een ontmoetings- en kenniscafé dat vier keer per jaar een avond organiseert voor ouders, pleegouders, verzorgers, en andere geïnteresseerden.  Aan de hand van actuele thema`s proberen zij samen met jeugdprofessionals en gemeentefunctionarissen, mensen wegwijs te maken met Jeugdhulp. Op deze komende avond worden we meegenomen op reis door de wereld die voor kinderen en jongeren zo belangrijk is. Waarom is dat eigenlijk? Wat doen de kinderen op Social Media? Wat zijn de nadelen en… zijn er ook voordelen? Hoe praat u met uw kind over wat hij op Social Media doet? Hoe lang mag uw kind per dag ‘gamen’? In samenwerking met een cabaretier en het jongerenwerk van V&R Welzijn Hoeksche Waard, krijgen we handvatten om er op een ontspannen manier mee om te gaan.

Lunchen met de juffen

Zoals u in de laatste nieuwsbrief hebt kunnen lezen, hebben de leerkrachten zich bereid verklaard om een helpende hand toe te steken bij het overblijven van de kinderen, waarvoor ongetwijfeld ons aller dank. Vanaf het nieuwe schooljaar eten zij hun boterhammen onder leiding van de eigen leerkracht. Vertrouwd en veilig. Onder leiding van een professional (Chantal) speelt de bovenbouw (5 t/m 8) op het schoolplein en vervolgens de onderbouw in de binnentuin.

We hebben hierbij wel een verzoek aan de ouders: wilt u de kinderen die tussen de middag gewoon naar huis gaan niet te vroeg weer naar school laten gaan? Nu zijn er nog steeds kinderen die om half één alweer op het plein verschijnen. Het is op die manier erg lastig voor de overblijfkracht om toezicht te houden op de groep kinderen die aan haar zorg zijn toevertrouwd. Om 12.50 uur draagt zij de zorg over aan de leerkracht die pleinwacht heeft. Dat luistert in het nieuwe schooljaar nog veel nauwer, want de leerkrachten zijn dan allemaal òf ingezet voor het overblijven òf hebben een weliswaar korte, maar welverdiende pauze. Wanneer uw kind te vroeg op het plein verschijnt is er dus geen toezicht mogelijk. We beginnen in het nieuwe schooljaar en zullen na korte tijd evalueren waar we tegenaan lopen of hoe de zaken nog beter gestroomlijnd kunnen worden. We denken dat er voor de kinderen een goede oplossing geboden wordt en vertrouwen op uw medewerking. Samen maken we er wat moois van!

De groepsbezetting

Dinsdag 5 juni komt de heer Gert Heijmans, tot op heden directeur van Het Driespan in Puttershoek, kennismaken op school. Hij krijgt een rondleiding door de school, kijkt bij iedere groep even om het hoekje en zal bij de kinderen van de komende groep 7-8 al wat nader kennismaken. Dan is de kop eraf, maken we vervolgafspraken en de rest komt vanzelf!

 Techniekochtend

Dinsdag 29 juni stond de techniekochtend in het teken van vuur. Deze keer was de opzet wat anders: de hulpouders boden samen met de leerkrachten de proefjes in de eigen klas aan. Naar een idee van juf Mariska, om te voorkomen dat de hulpouders steeds hetzelfde proefje moeten uitvoeren. Het bleek een succes! De kinderen hoeven de klas niet uit, de organisatie liep soepel en de ouders vonden het leuk om te doen. Op naar de volgende techniekles.

Schoolfotograaf

Op Dinsdag 26 juni komt de schoolfotograaf op school. Via klasbord hebt u al kunnen lezen dat door omstandigheden de fotograaf dit jaar op twee dagen komt, namelijk op maandag 25 juni èn op dinsdag 26 juni. Op maandag worden de individuele portretten gemaakt en op dinsdag volgen de groepsfoto`s. Gezinsfoto`s met jongere kinderen (die nog niet op school zitten), kunnen op maandagochtend worden gemaakt, direct om 8.30 uur.

Op naar de zomer

We hebben alweer veel leuke activiteiten achter de rug, maar er staat ook nog veel op het programma!

Op dinsdag 12 juni vieren we de verjaardagen van de leerkrachten op het recreatieoord in Binnenmaas. We starten om 8.30 uur op school, waarna de groepen 5 t/m 8 op de fiets naar het recreatieoord vertrekt. De kleuters en groep 3-4 worden door ouders en leerkrachten met de auto gebracht. Deze ouders kunnen wanneer dat schikt natuurlijk gewoon blijven. Geeft u deze dag een lunchpakketje mee, want we blijven tot ongeveer 13.30 uur spelen. Ieder kind heeft een brief meegekregen waarop u kunt aangeven of u mee kunt rijden. Bij erg slechte weersvoorspellingen verzetten we het verjaardagsfeest, maar dat hoort u tijdig van ons.

Naderend afscheid groep 8

Voor groep 8 nadert het einde van hun basisschoolperiode nu met rasse schreden. De uitslag van de IEP Eindtoets is binnen en ze hebben het fantastisch gedaan ( om precies te zijn: Vlashoek score 83,4 bij een landelijk gemiddelde van 81). Dinsdag 10 juli vieren wij met hen een afscheidsfeestje bij Peter Pan in het Recreatieoord Binnenmaas. Wanneer de pannenkoeken op zijn, zijn de ouders van groep 8 van harte welkom bij deze toch bijzondere en feestelijke gebeurtenis. Houdt u de datum vast vrij?

Muziekavond

Op vrijdagavond 6 juli 2018 is de jaarlijkse muziekavond waarbij alle kinderen voor u gaan optreden. Om 18.45 uur start het optreden van de kleuters en groep 3-4. Om 19.30 uur start het optreden van de  bovenbouw. Er zal in de hal door onze onvolprezen ouderraad een hapje en drankje verzorgd worden, voor een gezellige afsluiting van het schooljaar. Komt u kijken en genieten!

Voor de onderbouw hebben we dit jaar samenwerking gezocht met muziekvereniging NLS (Na Lang Streven) uit Klaaswaal. Deze muziekvereniging geeft voor kinderen vanaf 6 jaar blokfluitles. Zij leren dan noten lezen, samenspelen, zelf liedjes bedenken, enzovoorts. 8 jaar of ouder? Dan is misschien trompet, klarinet, fagot, hobo, euphonium of slagwerk iets voor uw kind. Suzanne Slingerland, muziek- en PABO student, komt binnenkort op school om ter voorbereiding op onze muziekavond de kinderen een aantal muzieklessen geven.

Voor de bovenbouw hebben we de hulp ingeroepen van Raoul Roosenstein van Groove Industries (Drums/ Workshops/ Cajóns). Raoul is musicus en vader van Ronja uit groep 8. Hij zal de kinderen in een aantal lessen wegwijs maken op Cajóns, houten ritme-instrumenten die er bovenop zittend bespeeld worden. Dat wordt swingen.