De Vlashoek | Groep 5/6 – Rijksmuseum verslag
1725
post-template-default,single,single-post,postid-1725,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Groep 5/6 – Rijksmuseum verslag

Maarten, Huub & Noa
We waren in het rijksmuseum .
We zagen een groot schip met bemanning . Maar die was van hologram.
Toen hadden we de wapens gezien en de zwaarden.
Toen gingen we naar de porseleinen vazen .
Daarna gingen we naar oude sleutels
Toen gingen we naar de glazen met bobbels voor grip.
Toen gingen we naar de beroemde Nachtwacht en er zit een geheim in .
We gingen ook naar andere beroemde schilderijen maar we waren de naam vergeten en we  hebben ook stillevens gezien.
En we hadden ook nog een mozaïeken vloer gezien . Waar de seizoenen op de vloer stonden. En de mevrouw vroeg aan ons  wat we uit het rijksmuseum wouden mee nemen. En ten slotte gingen we terug naar de bus
Ik zou er vaker naar toe gaan. Want het was heel erg leuk!!

 Timm, Jade & Mike
We hebben veel mooie en aparte glazen gezien want ze waren groen met hobbels.
Er waren veel porseleinen vazen.
Op het plafond zaten sterren daardoor wisten we dat de zaal met de nachtwacht naast ons was en hij was vijf miljard en een stuk was er af gesneden.
Er waren mooie poppenhuizen. Er was een geweren kamer met pistolen en geweren zwaarden. Er was een kamer met hele mooie sieraden. En met boten en we kregen kaneelsnoepjes.
De gids was heel aardig en enthousiast . We waren met groep 5 6 7 en 8. We hebben een paar dagen later Donald Duck van het rijksmuseum gekregen.
We hebben de kleine versie van de hele nachtwacht gezien er was en meisje die in het goud  was  en de hand van de man was ook goud op de nachtwacht.😋😎

Marie, Svenne & Max
Twee  weken geleden zijn we naar het rijksmuseum geweest met onze klas. We hebben daar heel veel interessant dingen ge zien en geproefd .
Als  eerst hadden we hele oude schepen en zwaarden gezien onze rondleider had ons daar veel over vertelt. Het waren hele oude schepen en het was heel interessant.
Na de schepen gingen we naar de sieraden. Het waren oude sieraden en ze waren heel mooi. We konden het niet geloven dat ze waren gebruikt.
Tenslotte gingen we mozaïek en potten bekijken en toen gingen we de schilderijen bekijken. We hebben de nachtwacht gezien. We hadden er veel over geleerd. Ze had ons vertelt dat er een stukje van de nachtwacht was afgehaald die was op een ander klein schilderijtje er wel op geschilderd.
We hadden ook andere mooie schilderijen gezien en daar had ze veel over vertelt. We mochten ook dingen uit de gouden eeuw voelen en proeven en ruiken . Toen we door liepen zagen we een poppenhuis het was allemaal van echt materiaal gemaakt, maar vroeger was het niet bedoeld om mee te spelen. Het was meer de bedoeling om het voor de sier te hebben en het was ook een teken dat je rijk was.
Onze mening is dat het een aanrader is om naar toe te gaan het was heel leuk en interessant. We hebben er veel geleerd.

Jeroen, Julian & Sophy
Twee weken geleden gingen we met de Vlashoek naar het Rijksmuseum. Daar hebben we dingen van vroeger gezien.
Het was heel interessant en leuk. Er waren hele mooie spullen.
En we hebben ook de echte Nachtwacht gezien. Er is een stuk van af. En we hebben ook nog andere schilderijen gezien dan de Nachtwacht. Maar we hebben ook andere dingen gezien in plaats van schilderijen. Zoals een poppenhuis, mozaïek, hele lange zwaarden en lange geweren(pistolen).
Onze rondleider was heel erg aardig en voorzichtig met de spullen. Ze gaf ons ook snoepjes van vroeger. Ze smaakte naar kaneel. En ze waren heel erg lekker. Onze rondleider heette Jorinde. We hebben heel veel geleerd .En we hebben een hele leuke dag gehad!
Dit was onze museum tekst.