De Vlashoek | Groep 3/4 – melkveehouderij
2862
post-template-default,single,single-post,postid-2862,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Groep 3/4 – melkveehouderij

Vandaag zijn we in Numansdorp op een melkveehouderij geweest. Eerst kregen we uitleg over de verschillende soorten voer van de koeien. Er waren zelfs kinderen die dit voer heerlijk vonden 😉

Vervolgens gingen we de stallen in, daar stonden zo’n 100 koeien. Dit kon je goed ruiken! En ja.. dat ze alles zomaar lieten lopen was ook een bezienswaardigheid. Binnen zagen we de robot die de koeien eten brengt, een aantal vonden dat apparaat nog best spannend.

De hond van de boer, Rex, viel ook erg in de smaak bij de kinderen. Zo wilden ze hem allemaal vasthouden aan de riem en was er nog een trekwedstrijd. Wie was er sterker, de hond of de kinderen? De hond was zo lief dat hij de kinderen liet winnen!

Als laatste mochten we binnenkijken in de draaimelkstal. Gelukkig hadden we op school al een filmpje gezien, zodat we precies wisten hoe deze machine werkt.

We gaven de boer nog een tekening van ons en wij kregen nog een bakje zelfgemaakt ijs! Het was een leuke dag!