De Vlashoek | Nieuwsbrief 3 (2019-2020)
3048
post-template-default,single,single-post,postid-3048,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nieuwsbrief 3 (2019-2020)

Westmaas, 24 september 2019

OBS De Vlashoek Westmaas


Een extra nieuwsbrief om u te herinneren aan of wijzen op de extra activiteiten die in de komende tijd georganiseerd worden.


Kinderpostzegels
Woensdag 25 september 2019, komen de oudste leerlingen van beide scholen weer met de verkoop van Kinderpostzegels bij u thuis langs. Vorig jaar ontvingen we een speciaal bedankje van de Landelijke Stichting Kinderpostzegels, omdat we met een kleine school zo ontzettend veel geld hadden opgehaald. Waarin een kleine school groot kan zijn!
We hopen natuurlijk dat de kinderen ook dit jaar weer een mooi bedrag kunnen ophalen voor kinderen die dit nodig hebben. Kinderen voor kinderen.


De Vlashoekmarkt 2019
Woensdag 25 september (morgen dus) breekt aan het einde van de middag het feest weer los: De Vlashoekmarkt trapt precies om 17.30 uur af met de Hoge Hakken Race voor juffen, moeders, omas en buurvrouwen! Daarna komen de vaders, ooms en opas aan de beurt met de Jasje dasje race. Neem uw hakken en stropdas mee en sluit aan bij deze race. We rennen gewoon voor de school een eind heen en terug; kort maar krachtig. We lopen ongetwijfeld allemaal precies evenveel voor aap, dus laat dàt de pret niet drukken en doe mee! Aangemoedigd door de kinderen laten we zien wat we kunnen. Daarna zijn de kinderen aan de beurt om hun gesponsorde rondjes te rennen.
Aansluitend is er een tweedehands boekenmarkt, kunt u een zelfgemaakte kunstwerk van uw eigen kind kopen, zijn er versnaperingen en pannenkoeken of u kunt een ritje op de rodeostier maken. Betaling gebeurt met strippenkaarten die u voor 5.00 euro kunt kopen. Wij hebben geen pinpas! De opbrengst is voor het WKF (Wereld Kanker Fonds) en een deel is voor de aanschaf van…. boeken voor school.


Schoolbibliotheek
Er is hard gewerkt om de schoolbibliotheek opnieuw in te richten. Alle boeken van de groepen 4 t/m 8 zijn bijeengebracht en gesorteerd. Wekelijks kunnen de kinderen een boek lenen in de schoolbibliotheek. Natuurlijk is uitbreiding van het aantal boeken waaruit gekozen kan worden altijd welkom.


Kinderboekenweek 2019
De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en vindt plaats van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan bij besteding van ten minste € 10,- aan kinderboeken. Het Prentenboek zal tijdens de Kinderboekenweek voor € 7,25 in de boekhandel te verkrijgen zijn.
Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip. De Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Niet de bestemming maar het vervoer erheen staat centraal. Ontdek de ruimte met een raket, beleef avonturen op een cruiseschip, verken een land tijdens een roadtrip, trek rond met een tractor en zeil de wereld rond op een catamaran. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, een reis die je leven verrijkt. Van een rondje op de step in de buurt tot aan een ruimtereis door het heelal. Toer je alleen of rijd je samen? Tijdens de Kinderboekenweek 2019 reizen we allemaal.
Op dinsdagmiddag openen de leerkrachten de Kinderboekenweek op De Vlashoek.

Boekenverkoop
Donderdag 3 oktober vindt in het kader van de leesbevordering op school een grote verkoop van kinderboeken plaats. Een lokale boekverkoper stalt in het speellokaal al zijn waren uit, zodat kinderen, ouders, opas en omas op hun gemak kunnen neuzen of er iets van hun gading bij is.
De boekverkoop is tussen de middag van 12.00 tot 13.15 uur en `s middags van 15.00 tot 17.00 uur. Komt u vooral even kijken en sla uw slag. Er is een pinautomaat aanwezig!


Studiedag team
Dinsdag 8 oktober is de school dicht i.v.m. een studiedag voor het team


Showtime
Woensdag 9 oktober van 11.30 tot 12.00 uur: Showtime in het speelokaal. U bent welkom om te komen kijken!


Vrije onderbouwdag
Vrijdag 11 oktober zijn de groepen 1 t/m 4 vrij.

Met vriendelijke groet,
Mede namens het team,
Marianne Wissink