De Vlashoek | Nieuwsbrief 1 (2019-2020)
3033
post-template-default,single,single-post,postid-3033,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nieuwsbrief 1 (2019-2020)

Nieuwsbrief 1

2 september 2019
Start van het schooljaar
Na een toast op het nieuwe schooljaar zijn de kinderen in het bijzijn van veel ouders, letterlijk en figuurlijk het nieuwe schooljaar ingesprongen. Allemaal in ganzenpas achter elkaar, een aanloop over de rode loper en dan hup, na een reuzesprong op de trampoline de school in. We hebben voor de gelegenheid ons aloude schoollied weer van stal gehaald en merkten gelukkig dat veel kinderen nog heel best mee konden zingen. Een oud lied, maar met een tekst waarin we ons, zeker in deze hectische wereld om ons heen, nog steeds goed kunnen vinden. U zult het schoollied dit jaar nog vaker kunnen beluisteren!

De Vlashoek, is een leuke school De Vlashoek, tussen pee en kool …..
Westmaas, in de Hoeksche Waard Westmaas, rustig en bedaard……..

Nadat iedereen zijn nieuwe plaatsje (en soms ook een nieuw lokaal met een andere juf) had ingenomen, gingen de eerste lessen van start. Het was leuk dat een aantal oud-leerlingen ook even langskwam om hun oude juffen nog even te begroeten voordat zij op de fiets naar hun nieuwe school vertrokken. We zijn allemaal weer van start en we hopen er voor iedereen een fijn jaar van te kunnen maken!

Voorlichtingsavond
Volgende week dinsdag 10 september staat van 19.00 tot 20.00 uur de jaarlijkse voorlichtingsavond gepland. Op deze avond wordt verteld welke lesstof uw kind dit jaar krijgt, wat er nog meer staat te gebeuren, welke afspraken we met elkaar kunnen maken om het schooljaar goed te laten verlopen, enzovoorts. De avond start met een presentatie door de voorzitter van de ouderraad. Wij hopen u om 19.00 uur met een kopje koffie of thee te kunnen verwelkomen.

Vakleerkracht gymnastiek
Onze vakdocent, Rowin de Haas, is inmiddels afgestudeerd en zal net als vorig jaar op dinsdagochtend de gymlessen voor onze school verzorgen. We starten om 8.30 uur met een combinatie van groep 6 en 7. Deze kinderen kennen elkaar goed en sluiten wat betreft gymvaardigheden goed bij elkaar aan. Om 9.30 uur is groep 3-4 aan de beurt en vanaf 10.30 uur gaat groep 8 gymmen. Dit heeft tevens als voordeel dat juf Kim een uurtje alleen met groep 5 aan de slag kan en juf Mariska een uurtje alleen met groep 8 en daarna met groep 7 apart de puntjes op de i kan zetten. Groep 5 gymt niet op dinsdag, maar op vrijdag en heeft samen met groep 4 zwemles op donderdag. Op vrijdagmiddag geeft juf Kim de gymlessen. Helpt u de kinderen herinneren dat zij op dinsdag en vrijdag gymkleding en gymschoenen meenemen?

Zwemlessen
De zwemlessen worden dit jaar op donderdagochtend gegeven. Om 9.30 uur haalt de bus hen op school op en om 11.15 uur zijn zij weer terug. De zwemlessen zelf zijn van 10.00 uur tot 10.45 uur. De zwemlessen kosten ongeveer 50,00 euro en u krijgt binnenkort een betalingsverzoek van Zwembad De Wellen in `s-Gravendeel. Voor extra toezicht en hulp bij het aan- en uitkleden is hulp van een ouder/verzorger noodzakelijk. Geeft u aan bij juf Laetitia op welke dag(en) u kunt helpen? Graag!

Schoolreisje
Op Prinsjesdag, dinsdag 17 september gaan we met de groepen 3 tot en met 8 naar de Efteling. We vertrekken om 8.30 uur en zijn rond 5 uur weer bij school. In de Efteling gaan de kinderen in kleine groepjes, onder leiding van een volwassene, het park in. De leerkrachten en enkele leden van de ouderraad en medezeggenschapsraad gaan mee en nemen ieder een groepje. Wanneer we handen te kort komen, wordt dit aangevuld met enkele ouders.

Vrije dag onderbouw
Vrijdag 20 september zijn de groepen 1 t/m 4 de hele vrijdag vrij.

Met vriendelijke groet,
Ook namens het team,
Marianne Wissink