De Vlashoek | Nieuwsbrief 9 (2019-2020)
3334
post-template-default,single,single-post,postid-3334,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Nieuwsbrief 9 (2019-2020)

Nieuwsbrief 9
Westmaas, april 2020 

Beste ouders, 

Paasvakantie

Van vrijdag 10 april tot en met maandag 13 april was het paasvakantie. We hopen dat iedereen ondanks alles toch even van de lente kan genieten! De bollen die de kleuters in hun knollentuintje hebben gepoot bloeien echt volop, maar niemand die het ziet! Agossie!  
De stand in Coronaland

We zijn vanaf half maart met z`n allen onverhoeds in een rollercoaster beland en voorlopig kunnen we niet anders dan deze tumultueuze rit maar gewoon uitzitten. Jammer dat alle geplande uitjes en excursies voorlopig afgelast zijn. Ik denk dat Groep 7-8 het laatste uitje had dat nog doorging; half maart gingen zij naar theatervoorstelling ‘King Lear’ van Shakespeare. Ironisch genoeg schreef hij dat stuk in 1606 terwijl hij in quarantaine zat omdat toen de pest heerste (!).
De verwachting is dat het coronavirus nog voor een langere tijd onder ons zal zijn. We zullen ons handelen daar dus op af moeten stemmen. Totdat anders wordt beslist gaan we er vanuit dat de scholen na de meivakantie, op 4 mei weer open zullen gaan. Toch houden wij rekening met de mogelijkheid dat dit uitgesteld zal worden. We volgen berichtgeving van de overheid op de voet. 


We missen elkaar

Om maar met de deur in huis te vallen; hoe vergaat het u allen?De leerkrachten missen ‘hun’ kinderen enorm en zoals dat op meerdere scholen in het land gebeurde, schreven zij dat ook op de ramen van de lokalen. Maar in Westmaas schrijven ze gewoon terug!Toen we `s ochtends het schoolplein opliepen, zagen we op de tegels een met stoepkrijt geschreven bericht terug van de kinderen. Zij missen hun juffen ook! Wat een hartverwarmende verrassing was dat. Bedankt lieve kinderen (en ouders)!  We werken thuis
In de eerste week ging in ieder lokaal het ‘lesloket’ open en konden we er nog grapjes over maken. ‘Twee taallesjes en een rekenles met mayonaise alstublieft!’ De kinderen gingen naar huis met hun eerste thuiswerk en al snel kreeg iedereen eigen inlogcodes om de lessen ook digitaal te kunnen maken. De leerkrachten hebben een heel stijle leercurve doorgemaakt om in drie dagen het onderwijs te digitaliseren! Echt een mega-prestatie die me nog trotser maakt dan ik al was op dit gouden team! De digitalisering van het onderwijs is daarmee in no time in een stroomversnelling gekomen. Maar voorlopig verlangen we erg naar echte kinderen en echte juffen, van vlees en bloed. Niet iedereen heeft thuis een computer beschikbaar (op I-Pads kan geen schoolwerk gemaakt worden). Veel ouders werken thuis en hebben hun computer zelf hard nodig. En dan word je ook nog geacht je kind thuis te begeleiden met schoolwerk. We realiseren ons maar al te goed dat dat eigenlijk gekkenwerk is. Inderdaad volstrekt knots. En toch is dit precies de situatie waar u allen mee geconfronteerd bent. Een groot compliment voor alle inspanningen die jullie in deze toch al spannende tijd leveren! Wij zien maar al te goed hoe sommige ouders echt in een spagaat zitten. Bel, mail of app ons ons wanneer u op een of andere manier klem komt te zitten. We hebben misschien geen pasklare oplossing, maar samen komen we er vast uit! Er zijn in ieder geval laptops besteld die zodra ze geleverd worden ook bij iemand thuis ingezet kunnen worden (daar waar meerdere kinderen tegelijk aan hun thuiswerk moeten bijvoorbeeld). 

Digitale lessen

De laptops van school zijn uitgedeeld; per gezin een laptop. Een deel moesten we op school houden voor kinderen van ouders met vitale beroepen. Zij worden opgevangen bij de BSO Piratenland. Van 9.00 tot 12.00 uur komen deze kinderen naar school en werken in kleine groepjes aan hun schoolwerk. Dus de juffen zijn de hele dag thuis bezig om instructiefilmpjes te maken, goede links op te zoeken, te bellen, mailen, chatten met hun leerlingen (of ouders). Of ze zijn op school en begeleiden kinderen ( om met kinderen naar zichzelf op instructiefilmpjes te kunnen kijken). Is ook een beetje mal ja. Maar we doen het allemaal wel; jullie als ouders en wij als leerkrachten. We gaan gewoon door en we laten de moed niet zakken! 

En schroomt u niet ons te bellen of mailen wanneer u hulp kunt gebruiken?  
Met een vriendelijke groet,ook namens het team,Marianne Wissink