Kennismaken?
20
April
2021

Een uitzonderlijk onderwijsconcept op De Vlashoek

Afgelopen schooljaar hebben we ons met het team georiënteerd op het verbeteren van ons onderwijs. Vanuit onze visie op onderwijs gaan wij uit van de mogelijkheden en talenten van het kind. Wat heeft dit kind, met deze mogelijkheden, in deze omstandigheden van ons nodig. Samen met kinderen, ouders, team en omgeving zorgen we voor betekenisvol en inspirerend onderwijs op onze school. Wij geloven dat nieuwsgierigheid kinderen aan zet tot leren, ontdekken en onderzoeken. Wanneer je nieuwsgierig bent wil je oprecht weten wat er speelt. Je wilt het snappen, begrijpen, bevatten en dit maakt dat je de dingen die je op dat moment leert ook nog eens beter onthoudt.

Vanuit die visie hebben we onderzocht wat wij het beste aan vinden sluiten bij onze kinderen. Hier speelden vragen bij mee als “is er een methode die aansluit bij onze veranderende wereld”, “hoe kunnen we kinderen meer op hun eigen niveau lesgeven”, “hoe zorgen we er in ons onderwijs voor dat kinderen gemotiveerd raken” en “hoe geven we de kinderen ruimte om hun naast kennis ook te werken aan nieuwe vaardigheden en werkvormen. Dit heeft als resultaat dat we op De Vlashoek vanaf komend schooljaar gaan werken met De Noordwijkse Methode. Onze zaakvakken, zoals geschiedenis, biologie, aardrijkskunde, maar ook techniek, muziek, theater, kunst, sport en koken zullen vanuit een overkoepelend thema in zogenaamde vakateliers worden aangeboden aan uw kind. Na de meivakantie gaan we starten met ons eerste thema om de kinderen en leerkrachten alvast kennis te laten maken met de nieuwe manier van werken.

Het doel daarbij is om elk kind te laten schitteren met zijn talenten, zodat hij of zij van daaruit een positieve bijdrage kan leveren aan de wereld om hem of haar heen.

Recent nieuws