Kennismaken?

Schoolafspraken

Zoals in iedere organisatie gelden bij ons op de Vlashoek ook een aantal afspraken. Deze zijn er voor een fijn schoolklimaat en zodat iedereen weet waar hij/zij aan toe is. Wilt u meer weten? Aarzel dan niet om (telefonisch) contact op te nemen met de directeur of de leerkracht van uw kind te vragen hoe iets zit.

Inloop

’s Morgens om 08.20 uur gaat de schooldeur open voor alle kinderen (peuters t/m groep 8). Om 8.25 uur gaat de eerste schoolbel om iedereen eraan te herinneren dat er nog 5 minuten zijn voordat de les begint. om 8.30 uur gaat de tweede bel en begint de les. Alleen bij de peuters en de kleuters mogen de ouders/verzorgers nog mee naar binnen, maar ook hier start de les om 8.30 uur. De leerkrachten staan voor de deur van hun klaslokaal om alle kinderen welkom te heten.

Eten in de korte pauze

Regelmatig krijgen alle leerlingen drie keer per week gratis schoolfruit vanuit het programma EU Schoolfruit. In deze periode (totaal twintig schoolweken) komen de kinderen in aanraking met nieuwe groente- en fruitsoorten. Naast de schoolfruitmomenten vinden we het belangrijk dat de kinderen op de andere dagen ook groente of fruit eten (eventueel een boterham).

Welk eten kunt u uw kind meegeven?

  • Groenten
  • Fruit
  • Boterham

Mobiele telefoons

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons leven en dat van onze kinderen. Inmiddels geldt dit ook voor smartwatches. Daarom is het belangrijk dat helder is welke afspraken we hierover hanteren.  

  • Wanneer de kinderen op school zitten, kunnen ze hun mobiele telefoon en/of smartwatch opbergen in de daarvoor bestemde bak in het klaslokaal. Deze zet de leerkracht in het magazijn.  
  • Gebruik is onder lestijden en in de (korte) pauzes niet toegestaan.  
  • Om 15.00 uur als de lessen zijn afgelopen mogen de leerlingen hun mobiele telefoon en/of smartwatch weer uit de bak pakken.

Houd er rekening mee dat het meenemen van een mobiele telefoon of smartwatch op eigen basis van eigen risico is. Wij zijn als school dan ook niet verantwoordelijk voor beschadiging, verlies of diefstal.

Kleding

Hoewel voorop mag staan dat ieder kind uitzonderlijk is en dat een belangrijke kernwaarde is die we onderschrijven, passen sommige outfits beter bij een zonovergoten strand. Om die reden vragen we u vriendelijk uw kind passende kleding aan te trekken, waarbij voor iedereen die de school betreedt geldt dat een (grotendeels) ontbloot bovenlichaam of te korte broeken niet zijn toegestaan. Ook tijdens de gymlessen is dit niet toegestaan in verband met de veiligheid.

We vinden het belangrijk voor het communiceren met kinderen dat we hun gezichten goed kunnen zien. Om deze reden is het dragen van capuchons op het hoofd, petten en mutsen niet toegestaan in het klaslokaal.  

Ik vind je lief dag

Ieder jaar hebben de kinderen voor Vader- en Moederdag iets leuks geknutseld op school om als cadeautje te geven thuis. De laatste jaren merken we dat dit voor een toenemend aantal kinderen best lastig is. Niet alle kinderen hebben een thuissituatie die zich daarvoor leent. Om ervoor te zorgen dat niemand zich verdrietig voelt bij het maken van een cadeautje, hebben we besloten om het knutselen met Vader- en Moederdag af te schaffen en in plaats daarvan iets te gaan knutselen voor één of meerdere personen op “Ik vind je liefdag”. De kinderen mogen zelf kiezen voor wie ze iets maken. Het mag voor papa, mama, maar ook voor heel iemand anders.

Afvalvrije school

We zijn een Afvalvrije School. Dit houdt in dat we zo min mogelijk afval produceren. Daarom geven wij de voorkeur aan herbruikbare bakjes en bekers.